South Woodham Ferrers

Crouch Vale Medical Centre, South Woodham Ferrers

CHQ were involved in the scheme from conception working with the doctor’s practices to establish the individual surgery requirements and how to bring these together into one building.  The CHQ team took the project through to completion with the building opening late last year.
Located adjacent to the new Sainsbury’s Supermarket and Petrol Filling Station on Burnham Road the building provides 16,000 sq ft of accommodation along with car parking and service area, it represents a significant addition to the town. The building is fully accessible with level thresholds, lifts, multi-level reception desks and sanitary facilities, something that was lacking in the GP’s existing surgery buildings.
The building welcomes users with full height glazing and brise soleil to the double height entrance and waiting area. A palette of warm materials including timber boarding and sage green render set this contemporary building into its edge of centre location.

Crouch Vale Medical Centre, South Woodham Ferrers
Crouch Vale Medical Centre, South Woodham Ferrers
Crouch Vale Medical Centre, South Woodham Ferrers
Crouch Vale Medical Centre, South Woodham Ferrers